Малкият Мохамед се усмихва на спасителите си

9
След 45 часа под рухнала сграда, спасители извадиха живо малкото момченце
След 45 часа под рухнала сграда, спасители извадиха живо малкото момченце

След 45 часа под рухнала сграда, спасители извадиха живо малкото момченце

Да избягаш от войната на по-сигурно място – такава е съдбата на малкия Мохамед Ахмед, който е сирийски бежанец в Турция. Или поне докато опустошителният трус от 7,8 не срива сградата, в която детето живее.

45 часа под отломките – толкова е прекарал Мохамед абсолютно сам. Детето успява да дочака своите спасители, пристигнали от Истанбул в помощ на пострадалите в Хатай. И ги посреща с усмивка.

Видеоклип на агенция Ройтерс, предаден от bTV, показва щастливия момент, в който спасителите успяват да достигнат до детето, което е затиснато от отломките. С окуражителни думи, те му дават вода от капачка на шише. „Браво, Мохамед, браво!“, казват спасителите на детето.

Мохамед успя да дочака своите спасители, но много други не успяха. За момента официалната бройка на починалите след опустошителното земетресение е повече от 7800 души. Спасителите продължават да търсят оцелели сред срутените сгради, защото всяка минута е важна.

Според оценки на ООН хиляди деца са загубили живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари