Малки танцьори от Долна Студена станаха най-добрите майстори на ръченица

0

С множество отличия се завърнаха представителите от ОУ „Свети Климент Охридски“ в Долна Студена от първото ученическо надиграване в Бяла.

Инициатори на мащабната танцова проява бяха колективът на СУ „Панайот Волов“ и училищното настоятелство в града края Янтра. Повече от десет колектива се включиха в надиграването, а от община Ценово покани получиха две учебни заведения. Всички изпълнители бяха заредени с много добро настроение и положителни емоции. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи.

Като танцьори към групата от Долна Студена се включиха кметът на селото Николай Николов и секретарят на местното читалище Ивелина Анчева. Участниците получиха пълна подкрепа и от целия педагогически колектив на учебното заведение. Според предварителния регламент танцьорите трябваше са изиграят три хора – Дунавско, Самоковско и Сворнато.

„Изпълнението и на трите танца беше много добро, децата бяха завладени от магията на танца и народната музика. Веднага след получаване на поканата с много желание и ентусиазъм започнахме репетиции в салона на читалището“, разказва читалищният секретар Ивелина Анчева. В крайното класиране танцьорите от Долна Студена се окичиха с бронзовите отличия.

Памела Христова и Петър Георгиев обраха овациите на всички участници. Двамата се включиха в надиграването на ръченица. Независимо че бяха най-малките участници, те успяха да преборят конкуренцията и да спечелят „Грамота за най-добър майстор на ръченица“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари