Малчуганите от детските градини в Русе изнесоха невероятен концерт

1

Традиционен годишен концерт на детските градини се състоя тази вечер в Доходно здание.

Инициативата е на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Русе.

Кметът Пламен Стоилов приветства участниците в събитието, което тази година е под надслов „Честна игра“. „Тук сме да подкрепим нашите уникални деца. Това са бъдещите творци на Русе, заяви кметът. Той благодари на родителите за топлината и любовта, които дават на децата си, както и на учителите - за всекидневните грижи, които полагат за тях.

В тазгодишния концерт участие взеха 13 детски градини. Събитието започна с изпълнение на децата от ЦДГ „Зора“, които представиха гимнастическа композиция, а след тях малчуганите от ЦДГ „Радост“ демонстрираха български народен танц - „Закачка“. Изключително атрактивно, с цели три хореографии, беше изпълнението на децата от ЦДГ „Слънце“, които изиграха танц „Детска планета“.

Народен танц „Детски игри“ бяха избрали за своите възпитаници педагозите от ЦДГ „Ралица“. Децата от градина „Пинокио“ просълзиха препълнената зала с танц, наречен „Приятели“, в който се включиха и деца със специални образователни потребности. ЦДГ „Иглика“ заложи на солово изпълнение  – „Мечта за изгрев“, а малчуганите от „Червената шапчица“ изиграха танц на свободния дух, в който имаше много настроение, барабани и цветни костюми.

Пред русенската публика, ЦДГ „Здравец“ разказа истинска приказка с нежния танц „Споделена обич“, а ОДЗ „Приказен свят“ заложи на различни стилове танци с композицията „Виждам те, гледам те“. ЦДГ „Русалка“ впечатли с танц на Маша и Мечока, наречен „Раздвижи се“, в който се включиха и малките дракончета от детската футболна школа в градината. ОДЗ „Синчец“ заложи на класически балет -  „Червената шапчица“, а ОДЗ „Райна княгиня“ се представи с атрактивен танц за родината – „Българийо, обичам те“.

Концертът закриха малчуганите от ЦДГ „Чучулига“ с танца „Огънят“, в който се преобразиха като кукери, нестинари и малки въгленчета, с което припомниха на публиката част от българските обичаи и традиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари