Мълчание с надежда да се чуят гласове на оцелели в Турция

0
Няма как да бъде описана мъката на тези хора, които очакват близките им да бъдат извадени от руините, разказа Иван Георгиев
Няма как да бъде описана мъката на тези хора, които очакват близките им да бъдат извадени от руините, разказа Иван Георгиев Видео: bTV

Няма как да бъде описана мъката на тези хора, които очакват близките им да бъдат извадени от руините, разказа Иван Георгиев

Спасителната акция в 2-милионния град Газиантеп в Турция продължава. Градът е един от сериозно засегнатите от мощния трус на 6 февруари.

На живо в ефир екип на bTV видя как в 6-етажен разрушен блок под руините все още има хора, а спасителите се опитват да ги намерят. Полицаите помолиха всички хора на място да запазят тишина, защото се опитват да чуят гласове под бетонните плочи.

„Настана изключително мълчание, неестествено на фона на събитията от последните часове тук. Опитват се да чуят дали някой няма да извика изпод бетонните плочи. Всички се надяваме това да се случи и се молят за това“, разказа Иван Георгиев.

Не е ясно дали спасителите са чули гласове изпод руините, но издирвателните действия и разчистването продължават. Те премахват бетонните плочи една по една на ръка или с помощта на кранове. Със специални машини разбиват бетона и преместват големите парчета. Освен това режат арматурата, за да може огромна плоча да бъде преместена по-лесно.

„Трудно е да се опише ситуацията на място. В радиус от около 50-100 метра има цяло изградено селище. Раздава се топла храна. Има пожарникари“, разказа Иван Георгиев.

По улиците се виждат плачещи хора, които се топлят на запалени огньове.

„Няма как да бъде описана мъката на тези хора, които очакват близките им да бъдат извадени от руините. Надежда има, тези хора са тук вече четвърто денонощие“, разказва още Иван Георгиев.

На много места в разрушените сгради влезе тежка техника, което означава, че там не се очаква да бъдат намерени оцелели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари