Мълчалив протест в Русе

2
За справедлива присъда за убийството на Алекс!
За справедлива присъда за убийството на Алекс!

В Русе се състоят протест преди заседание по делото за убийството на 18-годишно момче.

Мълчалив протест с искане за справедлива присъда се състоя днес в Русе преди второто заседание по делото за убийството на 18-годишния Алекс А. от град Бяла.

Случаят е от 8 юли миналата година. Според прокуратурата около 5,50 часа 32-годишният Валентин М. нанесъл удар с ръка на Алекс А. в центъра на Бяла, на излизане от дискотека, при което младежът паднал и си ударил главата в тротоарните плочки. Пострадалият е откаран в болницата в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс А. почина на 15 юли 2017 година.

След инцидента на Валентин М. му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и бе приведен в затвора. Заради случая в Бяла в продължение на три дни бяха организирани и протести.

"Искаме справедлив процес за Алекс. Когато има престъпление, искаме да има наказание. Защото няма ли наказание, ще продължава да има нещастни семейства", заяви днес Силвия Панайотва - леля на починалото момче.

Роднини, приятели и съученици на 18-годишния Алекс издигнаха пред Съдебната палата в Русе транспаранти с надпис "За справедлива присъда за убийството на Алекс!". След това присъстваха на заседанието по делото.

В съдебната зала бяха разпитани двама свидетели. Заради отсъствие на вещо лице делото ще продължи на 8 октомври тази година. Тогава ще бъде изслушана съдебно-психиатричната експертиза.

Според Венцислав Великов - адвокат на Валентин М., внесеният обвинителен акт с квалификация за извършено умишлено убийство по хулигански подбуди не отговаря по доказателствата на делото. По думите му има извършено престъпление, но е по чл. 124 от НК - при условията на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия, има умишлено нанесена телесна повреда, вследствие на която е настъпила смърт по една от формите на непредпазливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари