Маймуни раниха туристи, бутнаха 60-килограмова скала върху тях

0
След нападението приматите замеряли хората с камъни
След нападението приматите замеряли хората с камъни

След нападението приматите замеряли хората с камъни

Трима туристи в Южна Африка получили фрактури на краката в резултат на нападение на разгневени павиани, които пуснали голям камък върху тях и ги замеряли с малки камъни, съобщава New York Post.

Група от седем туристи пътувала до отдалечените планини Банук в Западен Кейп. На втория ден от похода пътешествениците спрели за обяд и забелязали стадо мечи павиани на скала над тях. Маймуните явно изглеждали неспокойни от хората долу.

След като се полюбували на животните, туристите продължили спускането си по планинския склон. Двама от тях решили да се спуснат по въжето до водопада. В този момент приматите бутнали 60-килограмов камък. Камъкът се ударил в скалната издатина, на която стояли останалите петима от компанията.

Камъкът се пръснал на остри парчета, които ударили туристите като шрапнели. Трима са оказали със счупени крака, а още един с открита рана. Пети мъж едва не бил съборен от камък на издатината, но бил спасен от предпазни колани.

Ефектът от падащия камък не задоволил маймуните и те продължили да хвърлят камъни по хората. Членовете на експедицията трябвало да потърсят подслон в скалите.

Туристите успели да извикат спасители. Тежко ранените бяли евакуирани с вертолет. Всички са настанени в болница с фрактури на краката. Останалите четирима членове на групата сами се спуснали по скалата.

Не е известно дали животните нарочно са изпуснали камъните, или това е станало случайно. Един от членовете на експедицията каза, че за трети път минава по този маршрут, но за първи път среща павиани. Друг пътешественик заяви, че маймуните едва ли били проявили агресия. Той предположил, че животните случайно са хвърляли камъни, когато са се опитвали да прогонят хора, пише БГНЕС.

Мечите павиани са най-големият вид примати от семейство коткоподобни. Те живеят в Южна Африка и водят социален начин на живот. Тези животни са всеядни. Предпочитат плодове, но понякога ядат листа, насекоми и малки безгръбначни.

По-рано беше съобщено, че павиани в провинция Западен Кейп в Южна Африка влязоли в луксозен апартамент, нает от летовници, изяли авокадото, приготвено за закуска, и изпили целия коняк. Жителите останали изумени от наглостта на животните и заснели инцидента на видео.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари