Майката, убила двете си деца, отказва да говори дори с адвоката си

0
На този етап жената не говори нищо за вечерта на убийството дори и с адвоката си
На този етап жената не говори нищо за вечерта на убийството дори и с адвоката си Видео: БНТ

Обвинената за убийството на двете си деца в Сандански Кристина Дунчева остава в ареста, реши Софийският апелативен съд. Дунчева не се яви в съдебната зала, предпочете да остане в ареста в Благоевград и беше представлявана само от адвоката си, предава БНТ

 Бащата на двете деца Георги Трайков и днес отказа да говори пред БНТ.

Съдебният състав прецени, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства, за да се предположи, че Кристина Дунчева е убила децата си. Няма опасност 32-годишната жена да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Според свидетели Дунчева била с психиатрично заболяване и не приемала редовно лекарствата си. Адвокатът ѝ обаче не потвърди, че тя е диагностицирана.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина Дунчева: "Абсолютно нищо не знам по този въпрос. За лекарства също не знам. Само знам от майка ѝ, че след като години наред се е оплаквала от проблеми със съпруга, не се чувства психически добре и изпада в такива състояния, в които се чувства депресирана и са извършили такъв преглед при специалист психиатър, който е заявил, че я намира за вменяема, но силно депресирана."

Няма данни Дунчева да е регистрирана с психиатрично заболяване. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза за състоянието ѝ, но тя още не готова и това е допълнителен мотив съдът да прецени, че задържането под стража е най-подходящата мярка за нея. На този етап жената не говори нищо за вечерта на убийството дори и с адвоката си.

Маньо Алексиев, адвокат на Кристина Дунчева: "Опитах се, честно да ви кажа, опитах се, но виждам, че ситуацията за нея е много трудна. Мълчи, гледа в една точка, отговаря лаконично."

Разследващите са иззели телефоните на Кристина Дунчева и бащата на двете убити деца Георги Трайков и са назначени експертизи на чат кореспонденция между двамата. Родителите на Кристина доброволно са предоставили и съобщения, с които дъщеря им ги моли за помощ сутринта преди убийството. Чрез адвоката си бащата на двете убити деца отказа коментар.

Атанас Белички, адвокат на Георги Трайков: "Дали сме обяснения по досъдебното производство. Днес сутринта сме разговаряли с Георги и с неговото семейство. Докато не приключи разследването няма да даваме за медиите, независимо кои са, изявления повече."

Между Кристина Дунчева и Георги Трайков има две дела - по едното жената съди мъжа за домашно насилие. Второто е за родителски права върху двете убити деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари