Майката на Джихади Джуниър пазарува в магазин с калашник

0
Дядото на момченцето го разпозна, оплю майка му, че ги е опозорила
Дядото на момченцето го разпозна, оплю майка му, че ги е опозорила

Майката на 6-годишния Иса, който беше наречен Джихади Джуниър, след като беше показан в клип с екзекуции на „Ислямска държава”, е била главно действащо лице във филм за жените, избрали да заминат и да се бият в Сирия.

В него Грейс „Хадиджа” Деър е показана как ходи до магазина, въоръжена с автомат „Калашников” и забулена от главата до петите, съобщава британският „Експрес”.Както БЛИЦ съобщи, Грейс е израснала в Южен Лондон, но решила да приеме исляма в тийнейджърските си години. Омъжила се за джихадиста от Швеция Абу Бакр. Освен Иса, тя има и по-малък син, който е на 2-3 годинки.

Филмът, който е заснет преди 2 години, стана актуален, след като стана ясно, че Грейс е позволила синът й да бъде използван в зловещия клип на „Ислямска държава” от преди дни, в който са екзекутирани петима британци. В него момченцето, получило прозвището Джихади Джуниър, заявява: „Ще убием всички неверници”.

Във филма булката-джихадистка заявява: „Не съм потисната. Ако бях потисната, сега нямаше да съм мюсюлманка. Ако смятах исляма за потисническа религия, щях да го изоставя. Ислямът ме направи свободна”.

Деър е заснета как заедно със воя съседка пазарува в магазин в Алепо. Двете отиват там напълно забулени, с автомати на рамо. В друг момент тя дискутира със съпруга си джихадист чие оръжие е по-добро. Докато Деър заявява, че „Калашников” е по-удобен за носене в магазина, Бакр казва, че се справя по-добре със собствената си пушка. Бакр е загинал в боеве в редиците на „Ислямска държава”.



Междувременно дядото на Иса – британецът Хенри Деър, заяви пред медиите, че е разпознал внука си. „Това е внукът ми. Не мога да се отрека от него. Това е внукът ми, познавам го много добре”, заяви Хенри, който е баща на Грейс.

Деър обяснява, че е разговарял по телефона с внука си, който не харесвал мястото, където живее. „Той не разбира нищо, той е малко момченце, те просто го използват като щит”, каза той.

Деър отказвал да говори с дъщеря си, защото „тя опозори семейството ни и себе си”. Грейс е от нигерийски произход, а родителите ѝ са християни. Тя е израснала в религиозно семейство.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари