Майката на бебето Дилян разкри ужасяващи подробности за отношението към нея

0
Потресаващ разказ за отношението на арестувания шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина към родителите
Потресаващ разказ за отношението на арестувания шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина към родителите

Само ден преди акцията на ГДБОП във Фонда за лечение на деца в чужбина, Даниела Христова, майката на бебето Дилян, разпространява писмо, в което разкрива ужасяващи подробности за това как специалистите са се държали към нея.

Семейството на момченцето вече няколко месеца се бори, за да го спаси и да намери начин то да се лекува в чужбина. Историята на малкото бебе трогна десетки българи, но не и служителите от Фонда, които се държали грубо с майката, пише FRONT.

Ето какво пише самата Даниела Христова:

Може би е време и аз да напиша няколко реда, да разкажа какво се случва и защо бебе Дилян е още в България!

Още щом от Фонда заявиха пред Нова телевизия, че има оферта, аз оставих моя близка при бебо да го гледа и в четвъртък през нощта се прибрах в Русе. Дори не изчаках писмото, с което Фонда ме уведомява, че има оферта и на каква стойност е тя. В петък цял ден тичахме по институции, за да получим разрешение, да бъдат преведени парите от дарителската сметка в сметката на клиниката в Тюбинген.

Понеже нямах офертата черно на бяло, се обадих във Фонда и помолих да я пуснат по факс до Русенския Окръжен Съд, защото тя беше необходима да се приложи към документите. Тогава видях ,че офертата е само за операция. Говорих отново с Фонда и попитах: Защо само операция?

Отговорът беше: „Каквото са преценили от Германия, госпожо, това са написали!"

На въпроса ми:  - вие каква оферта поискахте, за цялостно лечение или само за операция, отговорът беше: каквото трябва, сме поискали!"

Е, явно не са поискали каквото трябва! В петък е получено писмо във Фонда, в което от клиниката в Тюбинген искат още две предоперативни химиотерапии, защото междувременно са се свързали с Киел, където бяхме изпратили материала за изследване и се е оказало, че имаме трети, различен, хистолоичен резултат!

Лекарите тук в отделението по онкохематология ми обясниха, че за детето ще е най-добре тези терапии да се направят в Германия, където после ще бъде извършена и операцията. Мнението си са споделили и с директора на Фонда. Сега Фондът отново е изпратил запитване за оферта, но този път за химиотерапия.

Кажете ми, г-н Александров, защо още на 04.04. не подадохте запитване за цялостно лечение, след като вашият служител ме убеждаваше, че сте направили това? Кажете ми, защо отново чакаме оферта?

Защо днес на въпроса ми да подпиша ли договора за операцията, същият ваш служител ми каза: - недейте, то нали сега не се знае какво ще се прави!

Кажете ми, спите ли спокойно, храните ли се с апетит, радвате ли се на хубавото време? 

Защото Дилян не спи добре, не се храни добре и не вижда слънцето! Той се бори за живота си, докато вие демонстрирате колко некомпететно и неадекватно могат да действат институциите, когато ръководният им орган е неправилен!

Вчера по телефона ми казахте:

,,Я не ми дръж тон, бе! Ти като си толкова отворена, що не се активизира и да си свършиш работата сама, ма, а само ми ходиш по телевизиите?! Ти знаеш ли как се взема оферта от Германия? Те там само вас чакат, аз от пет години се занимавам с тази работа и знам как е!”

Не смятате ли, г-н Александров, че щом след цели пет години все още не знаете как и не можете да разрешите един спешен случай, вече ви е време да напуснете този пост и да дадете възможност там да застане човек, който да се бори за всяко едно дете?! Да застане Човек с главно ,,Ч", който да има голямо сърце! Човек, готов да будува една, две, три... нощи, за да спаси живот, а не да се налага майките да чуваме думите: ,,Не е само вашето дете, госпожо, няма само с вас да се занимаваме!"

Аз знам, че не е само моето дете и знам, че с всички деца така се отнасяте!

Днес, колкото пъти звъннах, толкова пъти ми казаха, че сте извън сградата, на среща и никой не знаеше кога ще се върнете. Помолих,да ми звъннете, щом се върнете, за да ви попитам има ли някакво развитие. Да ви кажа, че едни документи и пари за операция на бебето ми висят и не знам какво да правя с тях. Да ви кажа,че Дилян не ми изглежда добре и няма отново да тичам по нощите до Русе да вадя нови разрешителни от съда, да попълвам нови трансфери в банката, защото не искам да оставям повече детето си и да върша вашата работа. Като получите офертата, която в момента всички чакаме, моля ви, свършете и всичко останало по документацията, за да заминем възмажно най-бързо!”

Източник: FRONT
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари