Майкъл Фелпс спечели 21-о олимпийско злато

0

Превърналият се в жива легенда в плуването Майкъл Фелпс стана истински хегемон и в басейна в Рио де Жанейро.

В четвъртия състезателен ден на Олимпиадата, американецът спечели още два златни медала, с което добави в сметката си общо 21 от най-високите отличия от олимпийски игри, информира GONG.bg.

Майкъл Фелпс продължава да пише история и да жъне успех след успех.

Куршумът от Балтимор триумфира във финала на 200 метра бътерфлай, с което грабна своето 20-о златно отличие. Само час по-късно той отново вдигна победоносно ръце, заедно със своите съотборници от щафетата 4 по 200 метра свободен стил.

В дисциплината 200 метра бътерфлай той триумфира с време 1:53.36 минути. Майкъл Фелпс успя да спечели златото в Рио де Жанейро, след като го изпусна преди 4 години в Лондон от Чад льо Кло. Южноафриканецът обаче не успя да стигне до медалите и завърши на четвърто място.

Среброто остана за японския плувец Масато Сакаи с време 1:53.40 минути, а Тамаш Кандереши взе бронза с 1:53.62.

Малко по-късно Майкъл Фелпс, който плуваше на четвърти пост в щафетата на 4 по 200 метра свободен стил, отново прикова погледите на феновете от целия свят. Четворката на САЩ, в това число Конър Дайър, Таунли Хаас и Райън Лохте, спряха хронометрите на 7:00.66 минути. На втората позиция остана квартетът на Великобритания, а бронзът остана за Япония.

Според любопитната класация, която се свързва с името на Майкъл Фелпс, ако плувецът беше отделна страна в подреждането по медали, днес той щеше да заема 39 позиция във вечната ранглиста.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари