Майбахът на Марешки е с инвалидна винетка

34
Луксозното возило няма платена „Гражданска отговорност“, нито минат технически преглед
Луксозното возило няма платена „Гражданска отговорност“, нито минат технически преглед Видео: Господари на ефира

След като видяхме Майбахът на зам.-председателя на Народното събрание да си се движи спокойно по паркове и градинки, решихме да проверим дали луксозната кола на депутата отговаря на минималните изисквания да се разполага по улици и магистрали, пишат от Господари на ефира.

Влизаме в сайта БГ ТОЛ и въвеждаме регистрационния номер на автомобила. Справка в него показва, че автомобилът е получил правоспособност на винетка – такава, каквато дават на хора с 50% и нагоре ограничена работоспособност.

Попитахме агенция „Социално подпомагане“ кой е гордият собственик на издадения стикер, който спестява на Марешки разходите по винетката. Очакваме техния отговор максимално бързо. Освен, разбира се, ако не ги е шубе да си свършат работата.

Така и така проверяваме луксозното возило, решихме да направим една бърза справка и за „Гражданска отговорност“. Оказа се, че такава също липсва. В сайта за проверка на минатите технически прегледи също не откриваме автомобила. Решихме да подадем сигнал в КАТ, но в петък следобед нямаше кой да го приеме. Въпреки това, поискахме официално становище по случая от МВР.

В България реалностите са такива. На милионер с Майбах не му се дават 97 лева за годишна винетка, а пенсионер с 200 лева пенсия дава 150 за лекарства от аптеките на този първия. А защо в държавата контролните органи позволяват това, опитайте да си отговорите сами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари