Махат шефа на РИОСВ Дауд Ибрям, наследява го Йордан Борисов

0
Преди по-малко от месец Ибрям получи награда от ЕСРИ в категория „Регионална и местна администрация“. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе получи отличие за прилагане на ГИС за ефективно управление и опазване на биоразнообразие.
Преди по-малко от месец Ибрям получи награда от ЕСРИ в категория „Регионална и местна администрация“. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе получи отличие за прилагане на ГИС за ефективно управление и опазване на биоразнообразие. Снимка: Русе Нюз

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Дауд Ибрям ще бъде отстранен от длъжност. Обсъждано е неговото място да бъде заето от бившия шеф на Държавния архив в Русе Йордан Борисов. Ибрям заяви, че е чул за предстоящото му отстраняване и не се притеснява от това. Йордан Борисов пък каза, че с него още никой не е водил разговори и чак когато му предложат ще мисли дали да приеме подобна оферта. По думите му за мястото не е необходим тесен специалист, а човек с добри мениджърски качества.

Борисов, който е бил областен управител на Русе и омбудсман на Две могили, е областен председател на Земеделския народен съюз и бе кандидат депутат от листата на Реформаторския блок.

Завършил е три висши образования –  история, журналистика и  право. Работил е като специалист в Национален музей на образованието – Габрово, главен специалист в Държавен архив – Русе, завеждащ отдел „Политика” на в. „Русенски новини”. През 1997 г. е определен за заместник областен, а през 1999 – а година за Областен управител на област Русе. От 2002 г. е управител на консултантско и посредническо дружество „Хелиос” ЕООД, юрисконсулт на „Техноресурс” ООД и „Пътинженеринг” ООД град Русе, преподавател в Земеделски колеж – Русе.

Йордан Борисов е публикувал статии в специализирани научни списания, материали в централния и местен печат, радио и телевизия. Издал е книги за Русе и документални сборници и студия за Васил Друмев.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари