Маджарова на обиколка в националния ефир. Прие определението ”бухалка” като комплимент

0
Шефката на спецпрокуратура неволно призна онова, което се скандираше по българските площади цяло лято
Шефката на спецпрокуратура неволно призна онова, което се скандираше по българските площади цяло лято Видео: NOVA

Шефката на спецпрокуратура неволно призна онова, което се скандираше по българските площади цяло лято 

Да, може би сме бухалка. Въпросът е срещу кои. И защо в едни ситуации и случаи нашата работа е високо ценена, а когато насочим работата и репресията си към други субекти се превръщаме в бухалка. Кога казваме истината? Кога работим по съвест и убеждение? И кога спазваме закона? Неоспорим факт е, че специализираната прокуратура влезе в медийното внимание с негатив тогава, когато много лица, считайки себе си за финансово неприкосновени, понесоха удари. Затова да се твърди, че специализираната прокуратура е бухалка, бих го приела и в известен смисъл като комплимент.

Думите са на шефката на специализираната прокуратура Валентина Маджарова, изречени в ефира на NOVA News. Признанието, че прокуратурата била бухалка Маджарова направи неволно, но призна онова, което се скандираше по българските площади цяло лято и продължава да се твърди.

Изглежда днес е звездният миг на Валентина Маджарова. Магистратът се появява в ефира на втора национална телевизия в рамките само на няколко часа. След сутрешното гостуване в Българската национална телевизия Маджарова избра друг удобен събеседник - Любо Огнянов, пише FrogNews.

Необичайни са тези телевизионни прояви за персоната на Валентина Маджарова. Обикновено сме свикнали да я на брифинги. Може би е сменила жанра и е решила да влезе в ново амплоа, за да защити доброто си име и да “замаже” петното, хвърлено върху специализираната прокуратура. Която иначе вършила работата си прекрасно, нали…

Маджарова бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия, където без много неудобни въпроси от страна на Георги Любенов успя да ни обясни как решението за закриването на специализираните съд и прокуратура идвали, защото в крайна сметка тези институции работили добре. Маджарова призна, че нямало нищо драматично в това, което само по себе си беше изненада. Причината са протестите на магистратите преди няколко месеца, които заявиха, че върховенството на закона е в опасност.

Каза още, че специализираната прокуратура съществува едва от няколко години и в този смисъл не можем да очакваме от нея чудеса за този тъй кратък период от време. Сиреч - да дадем толеранс. Маджарова призна - специализираните прокуратура и съд били длъжници на българските граждани заради липсата на осъдителни присъди за корупция по високите етажи. От такова признание нямаше нужда, защото и Европейската комисия ни го каза. При това за втори път.

И след сутрешното си интервю шефката на специализираната прокуратура се пръкна не къде да е, а в ефира на NOVA News - телевизионният канал, известен съвсем доскоро като “Канал 3” - близка до предишната власт медия, която бе придобита от групата на “NOVA” на Кирил Домусчиев.

От този национален ефир Маджарова повтори долу горе същите неща, но с други думи. Разказа за рейда в президентството, който не бил нахлуване, а бил изпълнен съобразно закона - с надлежно разрешение и заради разследване. Подслушвания на политици и протестиращи не е имало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари