Людмил Рангелов: Очаквам до 8 години затвор за обвиняемия за смъртта на Ферарио Спасов

0
Говорим за безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице, коментира адвокатът
Говорим за безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице, коментира адвокатът Снимка: БГНЕС

Говорим за безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице, коментира адвокатът

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов прехвърли в Ловеч делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов.

Адвокат Людмил Рангелов коментира в ефира на Bulgaria ON AIR, че това е добро решение, защото ще гарантира безпристрастност и обективност на разследването.

"Това не би могло да стане, ако се приемат измененията в Конституцията и законите, които се предлагат. Тогава кой би упражнил контрол върху наблюдаващия прокурор? Как справедливостта и обществените очаквания биха били удовлетворени", попита юристът.

По думите му при трагедията с Ферарио Спасов прокурорът е подходил шаблонно към подобно ПТП.

"При ПТП със смъртен случай, когато водачът не е употребил алкохол и наркотици, най-често няма задържане. Липсва достатъчно информация за личността, а обществената опасност от извършеното деяния очевидно е голяма. Говори се за недопустимо висока скорост. Ако прокурорът бе постановил 72-часово задържане, през тези три дни щеше да стане ясно кой точно е водачът на ПТП-то. Ако тук няма форма на умисъл, най-малкото е една престъпна самонадеяност", обясни адв. Рангелов.

Гостът добави, че обществото винаги има подозрения за корупция и нещо нагласено, но в случая става дума за обичайна повърхностност по отношение на фактите.

"Тук е сериозна опасността лицето да се укрие. Това е безсмислено прекъснат човешки живот от напълно безотговорно лице", изтъкна адв. Рангелов и сподели, че очаква присъда в диапазона от 6 до 8 години затвор за обвиняемия за смъртта на Спасов.

"Независимо от екстремното увеличаване на санкциите, няма дисциплиниращ ефект върху водачите", констатира адв. Рангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Смях в залата.
    По ТВ- новините Прокурорът мънкаше като свенлива ученичка, дори се опита да прехвърли отговорността си на полицията, че едва ли не е бил чул за жертвата и подведен от разследващия полицай за катастрофата. По едно време се усети, че гафът е негов - все пак на пътя има труп, а прокурорът е пуснал на свобода виновния шофьор да се покрие, затова смотолеви, че приема упрека на Главния му началник, привикал го на килимчето, за да му набива кухото канче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари