Любослав Костов: В България работим до 7 май, за да изкараме минимална заплата в Люксембург

0
Според него разликата между възнагражденията в България и Люксембург е пет пъти
Според него разликата между възнагражденията в България и Люксембург е пет пъти Видео: NOVA

Според него разликата между възнагражденията в България и Люксембург е пет пъти

Около 1080 лева трябва да бъде минималната заплата. Трябва да има минимални заплати по образователни степени - основно, средно и висше. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” главният икономист на КНСБ Любослав Костов.

"Когато средната расте с 12-13%, минималната следва да порасне с 15. Не сме доволни, защото трябва да се тестват през заплатата за издръжка и да участват социалните партньори в нейното изчисление", допълни той.

Според него разликата между минималната заплата в България и Люксембург е пет пъти. "Разликата в цените ни не е такава, нито в производителността. Не могат да се обяснят такива различия и при средните доходи. В България трябва да работим до 7 май, за да изкараме минимална заплата в Люксембург", посочи той.

Той коментира и недоволството на ВУЗ-овете. По думите му първите 80 млн. вече са по сметките на ректорите. "Имаме подписите на повечето партийни лидери - там пише, че до 30 юни средствата ще бъдат намерени. Оставаме в протестна готовност, ако не се осигурят парите. Средствата може да дойдат от актуализация на бюджета и намаляване на капиталовата програма, както и от потенциално завишени приходи", подчерта Костов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари