Любомир Стефанов: ДПС се припознава като стабилизиращ фактор

0
За момента партията се старае да поддържа имидж на незаменим балансьор, коментира Стефанов
За момента партията се старае да поддържа имидж на незаменим балансьор, коментира Стефанов Видео: NOVA

За момента партията се старае да поддържа имидж на незаменим балансьор, коментира Стефанов

Очевидно влизаме в остра фаза на противопоставяне между парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Беше ясно, че това разминаване ще започване да създава проблеми. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA политологът Даниел Стефанов.

Според него основните играчи в мнозинството и изпълнителната власт имат сериозни интереси правителството да съществува.

„Коалицията, която в момента управлява България няма една страница написани механизми, по които общуват и вземат решения”, добави той.

„Виждам съществена промяна в отношението на Пеевски. До момента той играеше роля на помиряващия. Днес очевидно е взел една от страните”, каза още Стефанов. По думите му в момента не се търсят различни парламентарни мнозинства. Той уточни, че липсва консистентен разговор за икономическата политика, която защитава правителството.

Според Любомир Стефанов ДПС е видяло шанс да се припознае като стабилизиращ фактор. „За момента партията се старае да поддържа имидж на незаменим балансьор и на незаменима част от реформаторския път за изпълнение на програмата”, каза той.

По думите му Борисов и Пеевски страхуват ПП-ДБ, че те са поставените в безизходица. ГЕРБ и ДПС биха могли да намерят сили и начин да сглобят парламентарно мнозинство, дори с голямо нежелание. ПП-ДБ имат безалтернативни партньори”, допълни Любомир Стефанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари