Любомир Стефанов: БСП са в сценария мандат на инат

0
Румен Радев има един много особен манталитет за правене на политика
Румен Радев има един много особен манталитет за правене на политика Снимка: БГНЕС

Румен Радев има един много особен манталитет за правене на политика

С даване възможността на БСП да сформира правителство президентът Румен Радев цели да бламира мандата и да състави служебен кабинет. Левицата, от своя страна, пък е в сценария мандат на инат.

Тази теза изложи политологът Любомир Стефанов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Румен Радев има един много особен манталитет за правене на политика, който му се услади още повече с оглед на миналата година и служебните правителства. Като че ли пак му се ще да излезе от това кюшенце, в което го поставя конституцията и да заеме централна роля.

БСП полагат всякакви усилия, за да си гарантират поне още малко присъствие в ръководните структури на държавата. Искат да се покажат, че са централна партия, която е умерена.

С ИТН изведнъж рязко забравиха какво са си говорили през последните два месеца. Те ако вземат така рязко да забравят какво са си говорили и за ГЕРБ, за Борисов и с тях могат да продължат по тази логика“, коментира Стефанов.

Той обаче подчерта, че при предсрочни избори е невъзможно да видим коалиция, която вече познаваме, ГЕРБ, БСП, ДПС.

Според него при изпълнение на мандата на левицата в възможно да станем свидетели на подновяване преговорите с Газпром за осигуряване на доставки.

Любомир Стефанов отбеляза, че отказа на БСП да излъчи премиер и предоставяне възможността за това на Продължаваме промяната е вид форма на прагматизъм.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари