Любомир Кючуков: Управлението в Русия не търпи политическа опозиция

0
Бившият зам.-външен министър коментира геополитическата обстановка
Бившият зам.-външен министър коментира геополитическата обстановка Видео: NOVA

Бившият зам.-външен министър коментира геополитическата обстановка

Смъртта на Навални, геополитическата обстановка и предстоящата ротация в правителството коментира бившият зам.-министър на външните работи и дипломат Любомир Кючуков в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Във връзка със смъртта на опозиционния руски лидер той бе категоричен, че управлението в Русия не търпи политическа опозиция. Кючуков заяви, че не може да се очаква промяна на системата в страната.

Ако трябва да се говори за позициите на руското общество към войната в Украйна, те бяха отразени в кандидатурата на отстранения кандидат за президент Надеждин“, каза бившият зам.-министър.

Кючуков коментира срещата на Николай Денков, Мария Габриел, Асен Василев и Тодор Тагарев с държавния секретар на Щатите Антъни Блинкен в Мюнхен. „Странно е премиерът и външният министър да ходят винаги заедно, за да си решим ние въпроса с това кой да оглави МВнР“, каза още той.

Експертът посочи, че министрите не могат да бъдат придружаващи лица. „Те не са свита. В международен план се гледа доста странно, когато президент или премиер пътуват с повече министри в чужбина“, каза още гостът.

В противоречията за поста на външен министър отсъства външната политика като такава. Още по-странно е, че спорът е през призмата на партийни позиции. Външната политика е държавна, не партийна“, каза още Кючуков.

Той коментира и геополитическите отношения между Европа, САЩ и Русия. По негови думи Москва предпочита да води диалог директно с Щатите. Дипломатът допълни, че НАТО и Русия избягват директен военен конфликт.

По темата за патрулите в Червено море дипломатът поясни, че България може да се включи с логистика и военнослужещи, но не и да изпраща военни кораби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари