Любомир Аламанов: Очаква се правителство на хартиената коалиция или нови избори

1
Има и трети вариант, но не съм убеден че ще се случи, заяви експертът по публични комуникации
Има и трети вариант, но не съм убеден че ще се случи, заяви експертът по публични комуникации Снимка: БНР / Ани Петрова

Има и трети вариант, но не съм убеден че ще се случи, заяви експертът по публични комуникации

Експертът по публични комуникации Любомир Аламанов коментира в ефира на БНР резултатите от вота при 81% обработени протоколи в ЦИК, с 2% преднина на ГЕРБ така: "Новината за мен е, че няма никаква новина! Ситуацията е същата, имаме ИТН, които влизат, след кратка пауза. Може би партиите са повече наострени една срещу друга и съм скептичен за начина, по който ще продължат преговорите."

Аламанов каза още: "ГЕРБ водят, и това означава, че те запазват железния си електорат, който имат. Тяхното водачество не надвишава броя гласове, които спечелиха октомври 2022 г. Те успяха да се мобилизират. Кампанията беше лична на Бойко Борисов и бе силно негативна. Борисов бе изплашен донякъде от нещо, и се опитваше да води кампания на живот и смърт, и само той говореше."

Т.нар. изчегъртване бе срещу цялата система у нас, система от неработещи институции, след близо 12 години, в които ГЕРБ бе на власт, каза Любомир Аламанов. По думите му за коалицията ПП-ДБ и тяхната кампания трябва да се каже, че тя бе позитивна и мека.

"В този момент със силна инфлация хората не разбраха напълно Продължаваме промяната и Демократична България", каза експертът. Той очаква тази коалиция да продължи напред, защото техният опонент е силно мобилизиран.

Аламанов коментира, изказването на Христо Иванов, че трябва да се водят разговори: "Дали това е протегната ръка директно към ГЕРБ ще видим, въпросът е какъв разговор ще се проведе занапред. Има три варианта, първи е този на коалиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, но не съм убеден че ще случи такава. Втори вариант е ГЕРБ, в коалиция ДПС и ИТН, ГЕРБ могат да направят и друго правителство, например с БСП. Последен вариант е избори на 2 юли."

Аламанов заключи, че едва ли този вот ще е показателен за изборите за местна власт, които ще са тази есен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари