Любомир Аламанов: Фразата "Ние носим отговорност" политиците употребяват най-безотговорно

0
Хаосът в политическата ни система е страшен, защото много играчи не искат да признаят, че са направили грешки и да отстъпят
Хаосът в политическата ни система е страшен, защото много играчи не искат да признаят, че са направили грешки и да отстъпят Снимка: БГНЕС

Хаосът в политическата ни система е страшен, защото много играчи не искат да признаят, че са направили грешки и да отстъпят

"Трудният избор на председател на Народното събрание потвърждава един комплексен проблем, свързан с политическата класа - тоталното откъсване от реалността. Тези хора са забравили, че трябва да ни представляват и да решават сериозните проблеми. Политическото говорене тотално деградира. Думите и посланията се обезцениха от политическата класа". Това коментира пред БНР комуникационният експерт Любомир Аламанов:

"Върнахме се в първите седем години и се питаме дали може да се лъже или не може. Срамно ли е да се печелят избори с лъжи, срамно ли е да говориш едно, когато си втора политическа сила, а да говориш друго, когато станеш първи. Вече имаме новоговор, трябва да анализираме всяка думичка.

Експертът посочи пример:

"Политическа сила заявява, че знае как се прави реформа, но за 12 години не я извърши. От тази партия, която унищожи идеята за детска болница, днес казват: Не една, четири болници ще ви построим. Това е безсрамие. В момента се правят че все едно това го няма, tabula rasa - всичко започва начисто. Да, ама не е така."

Аламанов предположи няколко варианта за коалиране на партии в парламента, за поведение, комуникация и евентуално взаимодействие между формациите.

По думите на експерта, от ГЕРБ предлагат всички "да отстъпим, но по нашите правила". От тази партия не обичат да отстъпват, обичат да мачкат.

"За 1 година и президентът Радев си промени поведението и наратива, от човек, който иска промяна, стана яростен путинофил, а това е гибелно за нас като член на нормалния, западен свят.

Хаосът в политическата ни система е страшен, защото много играчи не искат да признаят, че са направили грешки и да отстъпят. Може би фразата "Ние носим отговорност" се употребява най-безотговорно в момента.

Българите сме малко пасивни, още не сме изградили онзи граждански рефлекс, който наблюдаваме в развитите демокрации. Макар и по бавния път народът ще намери изход", смята все пак Аламанов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    този е агрнт/шпионин на сащ
    Ето защо българите планираме изгонване на сащническите войски от българските бази, изгонване на сащническия посланик, прекратяване на дипломацията с урода сащ, изгонване от България на всички сащнически нпо-та на цру на урода сащ! Искаме обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на урода сащ, че е агресор! Искаме разполагане на руски военни сили, руска военна техника на цялата територия на България, за да се браним от сащническата агресия в региона! Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари