Любо Ганев навършва 55 години

0
Роденият в Русе Любо Ганев има двама сина – Евтим и Любо, както и внучка Любомира
Роденият в Русе Любо Ганев има двама сина – Евтим и Любо, както и внучка Любомира Снимка: trafficnews.bg

На днешния ден преди 55 години в Русе е роден легендарният ни волейболист и настоящ председател на волейбола - Любо Ганев

Високият 210-сантиметра играч стартира кариерата си в Дунав (Русе), но прави име в ЦСКА, където за 7 години печели 5 шампионски титли на България. Следва богата кариера в Италия и Гърция. За националния отбор играе между 1985 г. и 1998 г., като се окичва с бронзов медал от световното първенство във Франция през 1986 г., разказва KMETA.bg.

През 1998 г. прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. Първоначално е рекламно лице на спортна екипировка "Асикс", а впоследствие става представител на фирмата за България. През 2004 г. с фирмата си "Ремикс България" става представител на няколко италиански фирми, специализирани в използването на газ метан за автомобилно гориво, сред които и компания за производство на компресорни станции. Извършва монтаж на станции за метан в България, зарежда автомобили, осигурява гаранционна и следгаранционна поддръжка.

През 2010 г. 36 от общо 66-те метан станции в България са доставени и поддържани от него. Още като волейболист в Италия, Любо Ганев води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. В България става водещ на предаването „Формула+“, снима се в клипове на известни певици. Често е жури в различни конкурси за „Мис“.

През 2005 г г. Любо Ганев партнира на Долф Лундгрен в екшъна „Механикът“, сниман в България, където се превъплъщава в ролята на руски мафиот. Следващият му филм е „Рин тин тин" – филм за Първата световна война. Ганев има двама сина – Евтим и Любо, както и внучка Любомира.

От 13 март 2020 г. е президент на Българската федерация по волейбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари