"Лудогорец" тръгна с победа в Европа

0
Лудогорец" се наложи с минималното за хода на мача 2:0 над черногорския шампион "Младост"
Лудогорец" се наложи с минималното за хода на мача 2:0 над черногорския шампион "Младост" Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" се наложи с минималното за хода на мача 2:0 над черногорския шампион "Младост" (Подгорица).

Разградчани отправиха 21 удара срещу само 3 за гостите, но въпреки това резултатът остана непроменен. Реваншът е на 19-и юли на градския стадион в Подгорица, предаде БНР.

Още в 10-ата минута Марселиньо създаде първата опасност за домакините, но нямаше кой да засече успоредното му подаване. Три минути по-късно Джоди Лукоки спечели дузпа, след като се откъсваше в наказателното поле сам, но беше препънат от Блаже Игуманович. Румънският централен защитник на домакините Козмин Моци вкара без проблеми.

В следващите минути Вандерсон и Марселиньо пропуснаха нови ситуации за гол, за да дойде в 26-ата минута, в която Джоди Лукоки се разписа за 2:0. Натанаел проби по фланга, центрира към Кишада, чийто удар с глава беше спасен от вратаря Люлянович, но при добавката Лукоки удвои.

До края на първото полувреме домакините създадоха още две отлични възможности, като в едната ситуация те дори вкараха и гол, който обаче беше отменен заради засада на Вандерсон.

Второто полувреме не се отличаваше особено, но трябва да се отбележи самоотвержената игра на вратаря Люлянович, който спаси поне 4-5 сигурни гола. В 50а-та минута той спаси удар на Марселиньо, в 61-ата на непокрития Джонатан Кафу, а в 80-ата и най-чистата на Лукоки. Холандското крило от 6-7 метра при паднал вратар стреля над горната греда.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари