Лозан Панов: Нужен ни е редовен кабинет

0
Лозан Панов подчерта, че би подкрепил на втори тур всеки, който няма подкрепата на ДПС
Лозан Панов подчерта, че би подкрепил на втори тур всеки, който няма подкрепата на ДПС Снимка: NOVA

Лозан Панов подчерта, че би подкрепил на втори тур всеки, който няма подкрепата на ДПС

"Политическите партии трябва да намерят това, което ги обединява, а не разединяващото ги. Президентът трябва да им помага. Нужен ни е редовен кабинет, дори да се състави и на буксир. Бих направил всичко възможно, за да се направи работещо правителство", това каза за предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS кандидатът за президент Лозан Панов.

Той добави, че при наличните кризи не бива да има изолирани партии, защото те не са се събрали там, за да се обичат, а да решават проблемите на хората.

Относно идеята за съставянето на експертно правителство, Лозан Панов смята, че няма нищо лошо в експертите, но някой трябва да поеме отговорност за управлението.

"Четвъртата вълна на COVID-19 се оказа страшна, защото се оказахме неподготвени. 7 месеца бяха време, който не бе използвано рационално, като резултат имаме 20% ваксинирани и най-висока смъртност в Европа", коментира кандидатът за президент пандемията.

"Ако мерките се прилагаха постепенно, щяха да бъдат възприети много по-лесно", добави той.

"Темата за съдебната реформа е важна, но сега е по-назад, тя бе актуална преди година" каза още Панов и добави, че здравната криза, високите цени на стоки, горива, инфлацията са проблемите днес.

Според юристът трябва да има промяна в Конституцията. Прокуратурата да бъде извън съдебната власт и да бъде независим орган.

Относно идеята за създаване на прокурорски съвет, Лозан Панов смята, че и ВСС е бил създаден по подобен начин - с добри намерения.

"Връзката между политиката и съдебната власт съществува и сега и в много случаи справедливостта напуска от съдебната зала", заяви той.

За предстоящите избори кандидатът за "Дондуков" 2 каза, че е много е важно, когато човек избира, да има информация за човека, за когото гласува, отпреди да се е кандидатирал.

Лозан Панов подчерта, че би подкрепил на втори тур всеки, който няма подкрепата на ДПС.

Той вярва, че България ще бъде по-мъдра след 14 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари