Ловци на духове 3

1
Новата идея за музей на иновациите най-вероятно ще бъде реализирана по дунавската стратегия
Новата идея за музей на иновациите най-вероятно ще бъде реализирана по дунавската стратегия Видео: КИС 13

Свободният дух на Русе, с който градът кандидатства за културна столица на Eвропа, може най-накрая да намери постоянно обиталище. В общината работят по идеята за музей на иновациите, която бе лансирана миналата година. Там би трябвало да се поместят всички първи неща с които Русе се гордее, но е редно да се помисли и за патрона на музея - местният свободен дух. В момента той броди безцелно по улиците, след като успя да избяга от клопката на кошчетата без дъно.

Новата идея за музей на иновациите най-вероятно ще бъде реализирана по дунавската стратегия, което в буквалния смисъл ще отвори вратите на духа за нови еврохоризонти.

Докато чака първата жп линия, която искаха да закрият, да влезе в новия му дом, сводобният дух на Русе трябва да бъде приютен някъде. За да не изгуби общинската фондация „Русе - град на свободния дух” своето единствено рекламно лице, трябва да се действа незабавно за намиране на пространство, където духът да твори иновативно преди да забегнал в чужбина. Тъй като сме отговорна медия и не ни е безразлично житието и битието на свободния русенски дух, предлагаме на общината 5 сгради, които могат да го приютят. Докато чакаме първите иновации, предлагаме да бъде започнато реновирането на паметниците на културата в Русе. Ако това е невъзможно, поне да не съсипваме наличните, защото духът докато слуша специално посветената му музика, ко то чувате и вие, гледа клипове за себе си и вижда как под носа му се рушат сградите в малката виена, иновативно може да му скимне да прескочи трансгранично към румъния.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари