Лорина Камбурова изигра последна роля във филм, сниман изцяло в Русе

5
Пак в Русе бе и премиерата - в деня, в който се навърши година от кончината на Лорина.
Пак в Русе бе и премиерата - в деня, в който се навърши година от кончината на Лорина.

Актрисата изигра малки роли в няколко американски и руски филми на ужасите, но първата ѝ - и, за съжаление, последна - главна роля е в българския филм "Блаженият

Лъчезарната млада актриса Лорина Камбурова, позната от сериалите на bTV "Скъпи наследници" и "Връзки" и видеоклипа на Стефан Вълдобрев "Тази песен не е за любов", не можа да доживее своя звезден дебют на големия екран. Преди година тя почина в московска болница от усложнения на ковид, докато очакваше трансплантация за хронично заболяване. Актрисата изигра малки роли в няколко американски и руски филми на ужасите, но първата ѝ - и, за съжаление, последна - главна роля е в българския филм "Блаженият", пише вестник СЕГА

Лентата на режисьора Станимир Трифонов ("Хайка за вълци") тръгва по екраните от 3 юни. Сценарият стъпва върху книгата на Емил Андреев "Боби Блажения и Другия американец", а тя на свой ред разказва за онзи ден от 1939 г., когато в хотел "Солун" в Лом отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди.

Лорина си партнира с друг дебютант, Александър Тонев. Във филма участват още опитните Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други. Кенеди обаче е само епизодичен герой в "Блаженият" - главен герой е 9-годишният, впоследствие пораснал, Боби, който има дарбата да вижда в бъдещето. Сценаристът Емил Андреев споделя, че е срещал протагониста си няколко пъти в миналото; реален човек е и прототипът на сервитьорката Катя. Истинското ѝ име е Пръвка, която днес е на 92 години и все още живее в ломското село Мокреш.

Филмът е заснет в Русе заради съхранената там архитектура от първата половина на XX век, а оператор е Кирил Проданов. Пак в Русе бе и премиерата - в деня, в който се навърши година от кончината на Лорина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари