Лорер: Изборите ще са референдум - правова държава или статукво

2
Хората осъзнават стойността на изборите като вододел, поясни министърът на иновациите и растежа в оставка
Хората осъзнават стойността на изборите като вододел, поясни министърът на иновациите и растежа в оставка Снимка: БНР

"Хората осъзнават стойността на изборите като вододел", заяви министърът на иновациите и растежа в оставка

"Видяхме от поведението на "Има такъв народ" сега, когато започнаха да представят една по-диалогична страна на тяхната формация, че на думи е едно, но на практика излиза, че те отново са с ГЕРБ и ДПС в практиката да блокират най-важните реформи, за които сме дошли. ... Изграждането на ново доверие с ИТН е труден процес", каза пред БНР Даниел Лорер, член на ръководството на "Продължаваме промяната"

"Тъй като прокуратурата у нас не работи, Антикорупционната комисия, която трябва да се създаде, е лостът, който трябва да задвижи правораздаването. Това е ключово, но се оказа, че нямаме разбиране в ИТН при доста месеци на опити да задвижим този въпрос", добави той.

Според него гражданите все повече започват да разбират, че следващите избори ще са референдум за това дали искаме законова държава без кражби, или искаме да продължим по стария път на статуквото.

"Хората осъзнават стойността на изборите като вододел - дали искаме България да продължи в изключително бърз ритъм с реформите, които са закъснели с 12 години, или искаме да си продължи с партиите на статуквото и с всичко, което произтича от това", обясни Лорер.

Той подчерта, че отговорността е в ръцете на президента, който трябва да избере подходящия мандатоносител, на когото да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Ние сме разписали в проектопрограмата за кабинета "Василев" ясен график за реформите и кога трябва да се случат. Ако се намери партия в този парламент, която успее да събере парламентарно мнозинство, което да подкрепи тази програма, в този ѝ вид - това ще бъде огромна изненада за мен. Силно скептичен съм, че друга политическа сила ще успее да се справи с това", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Всъщност
    Има ли някой, който харесва чифути?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари