Лордът разби на пух и прах гардероба на елита

0

Лорд Евгени Минчев коментира облеклото на звездите с обичайния за него пиперлив език, сподели Blife.

"Не се очаква много от музикант, от бунтар като Иван Лечев, но ще си позволя възмущение относно облеклото му.

Дали помни уважаемият китарист, че повечето му колеги в ресторантите по времето на соца, се обличаха точно както е той на тази снимка... Червено и черно-вечната униформа на оркестри и солисти, от престижни до по-ниска класа заведения. Дългите коси, които също са ехо от отминала епоха, едва ли съвпадат с музикантския стаж на легендата, от чиито композиции и аранжименти сме възхитени. Подобно на Здравко от Ритон, Лечев има огърлица, несъвместима с имиджа му на плейбой, на автор на толкова музика  и любовни истории. Или поне такова е мнението ми, гледайки синджирчето с висулка, която украсява врата му. Мисля да спра до часовника му, който също отразява едно безвъзвратно минало, така полепнало по музикантите ни от тази епоха.

 Дантелата, която е предпочела да носи актрисата Ана Мария Гюзелева, би стояла добре като каре на претенциозна провинциална маса.

Но както знаем, никой не облича трапезния си инвентар, още повече ако е живял и попивал от средите, в които госпожата е пребивавала. А именно- пищни светски събития, вероятно прекрасен собствен дом и достъп до знаменитости. Дори да приема, че това е една неоценена от мен мода, то защо е необходимо под дантелата да прозира бельото и, към което също имам много въпросителни. И ако Ана Мария иска да парадира с бельото си, защо пък над всичко това натежава шал, който освен, че няма собствен цвят, напомня на отломка от бетонен дувар...Слязла ли е Гюзелева от яхта или е имала затормозяващо пътуване с влак-трета класа... Питам заради прическата, изглеждаща изнурена и зле третирана. Малко подходящ грим щеше да ме умилостиви, за всичко останало, което премълчавам.

 Прея отново е на посещение в гарсониерата на своята неопитност. Тук, където няма прозорци и огледала, тя е на своя територия- погледнете само изненадващия подбор на сценични дрехи, както и видимото удоволствие, с което ни ги представя.

О, Прея, дори да искаш да изиграеш патетичната роля на някой персонаж в Робинята Изаура, не бива да правиш това така грачещо и шумно, както ми въздейства този кадър. Все още не мога да определя дали горната част е гащеризон на сервизен работник или манта за сервиране в училищен стол. Убягва ми и определението за блузката, напръскана сякаш с бронзова боя за нафтова печка. Зеленият грим , да зеленият грим е една малка полянка от компромиси, съсредоточени точно над очите и. Това оправдава и защо вероятно талантливата певица не е могла да почерпи вдъхновение от нея. Зная, че не е сенокос, но косите и можеха да бъдат малко по-различни от спомен за бала със сено. Иде пролет, Прея...Купи си огледало.

В турбуленцията от цветове, кич  и модна яхния, седмицата ни поднася и един флирт в червено от страна на бизнес дамата Силвия Шонлебе.

Повече от лъчезарна, с постижения и успехи от международен характер, тя възкликва жизнерадостно и ведро в епиентъра на един колеблив климат, носещ лятото на сребърен поднос. Пълна липса на екстравагантност, фино женско сияние и очарователна усмивка, правят Шонлебе неизбежния пример за добър вкус тази седмица. Нежният копринен бриз , създаден от трепетната многоетажност на плата, вибрира в си бемол мажора на познатите ни естетически висоти. В тон са обувките и чантичката, бижуто е непретенциозно и може да бъде забелязано само ако гледащият има будни сетива. Прическата може да бъде отнесена към много аристократични категории, най-вече към посочените в сериала Имението Даунтън, където се развива изключителн вкус и добронамереност.

 Художникът Иван Яхнаджиев прилича на всяка една от приказните си картини. Тук изобилстват цветове, които в някои американски семейства поставят на сватбените одеала тип пачуърк.

Зелената шапка- съвместима с всеки лампион в детска стая, създава ореол на невинност върху талантливата глава на художника. Налице е шал с толкова богата орнаментика, че се озъртам неволно за легена с боя, в която е потопен. Липсва и валячето за боядисване на стени, откъдето би могло да произхождат произволните шарки. Дънково яке, което сякаш се връща от дарак, придава на Яхнаджиев прилики със семеен скандал при който е пострадала цялата дънкова структура на облеченото и то се е превърнало в обречено. Очилата тип Джон Ленън изобщо не придават на господина ленънски стил. Бих искал да „го хвана” и за брадата, но се сетих, че от това няма да произлезе нищо добро.

Много малко не достига на Нети да бъде шик и това е ...една пола. Най-малкото , щеше да отива на пола и, както и на сценичните и претенции, ако има такива. Не смятам, че нейната босоногост е извор за нечие вдъхновение, затова тя можеше да бъде покрита, или поне засенчена от ефирно парче плат, било то панталон или пола. Можеше да бъде и цяла рокля, ако певицата имаше конструктивна модна мисъл , ненакърнена от пролетната умора. Двата синджира по средата на неясната като форма и естетически статут дреха, объркват движението на инак объркания текстилен кръстопът, където няма мигачи, светофари и регулировчик. Оголените ръце, освен че импонират на събратята си –крака, са друг доставчик на учудване, произлизащо още от прическата и бижутата.  Няма да е излишно, ако Нети посети и други бутици, вместо тези, които навярно не са отразени в последните модни списания".

Източник: Blife
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари