Лорд Евгени Минчев: Пиша книга за Лили Иванова

0
Книгата се казва "Твоята Лили"
Книгата се казва "Твоята Лили"

Евгени Минчев е пиар и продуцент. Той притежава издателска група "Ние, жените", конкурса "Бизнес дама на годината", организира Руския бал в България и наградите "Национална гордост".

Британско-българският бизнес бал на 18 октомври в Лондон идва като проект на десетата годишнина от пребиваването му в Лондон. Малцина са онези, които знаят, че се занимава с недвижими имоти, като инвестира в определени луксозни обекти и ги препродава. Евгени стана и най-високоплатената знаменитост в телевизионния формат "ВИП брадър" през миналата и по-миналата година.

Автор е на 8 книги, като последната е биографични спомени за най-голямата българска звезда - Емил Димитров. Подготвени за печат са книгите му "Леви-десни", "Идише маме" и "Твоята Лили", информира България днес.

- Господин Минчев, от няколко седмици сте част от звездните коментатори в студиото на "ВИП брадър". Като човек, който следи шоуто и е бивш участник в него, как ви се струва сегашният сезон?
- Изключително интересен е и ако на някого са се сторили старомодни и скучни персонажите като кака Лили, Надя или Миглена Ангелова, то аз ще му кажа, че те ще се разгърнат с изключителна мощ под диригентската палка на Биг брадър. Добре е, че първи си отидоха най-безинтересните хора. Разчитам много на развитието на образа на Валентин Михов, който засега само обхожда брадърските сенки в къщата. С много ловкост и професионализъм продуцентите на шоуто разгръщат характери и ситуации, а това само след няколко дни ще донесе нови порции радости и огорчения за съквартирантите.
- Кои участници са интересни за вас и имат правото да са по-дълго в къщата? Имате ли ваш фаворит за победата?
- Ще ви се стори странно, но Явор Бахаров е един много интересен съквартирант, защото чрез него се случват оригинални ситуации. Премеждията на Жана с него, леко арогантните му изказвания, честите некавалерски изцепки, това, че води за носа и съквартиранти и публика е всъщност неговата привилегия вътре. Кака Лили обединява и разединява с еднаква лекота. Миглена звучи кога като тържествен фанфар, кога като мрачен фагот и пълни зрителската паница с нови занимавки за устата. Ути прекосява салоните на къщата също по един естествен, домашен начин. Понякога пуска остро задържаното в главата му, друг път е мил съсед, чичко с ватенка. Останалите съставки на тази телевизионна мусака позволяват да се подобрят нейните вкусове, макар и ненатрапчиво.
- На 18 октомври в Лондон ще се проведе организираният от вас британско-български бизнес бал. Моля, разкажете подробности...
- Балът е посветен на Британския кралски легион и ще събере средства за неговите цели и каузи. Правя това като поддръжник и дарител на легиона от много години и част от гостите на Poppy ball, който се провежда всяка година и е под патронажа и с присъствието на внучките на Нейно Величество кралицата на Англия Елизабет Втора. Председател на организационния комитет е д-р Ружа Игнатова, а почетни гости са руската принцеса Олга Романова и биографката на принцеса Даяна - лейди Колин Кембъл. Британско-българският бизнес бал има за цел да събере представители на бизнеса от двете страни извън политически или дипломатически аспекти. Приятелството е основната черта на това събитие, чиито организатори и гости вече са приветствани със специално писмо от кмета Йорданка Фандъкова. По време на бала ще бъдат раздадени награди за британско-българско приятелство, като до този момент или поне до връчването им имената и компаниите ще останат в тайна.
- Бихте ли издали детайли от менюто...
- Стартер: тарта с аспержи върху козе сирене, рукола и клубен сос с трюфел; основно ястие: печено английско пиле, придружено от овкусени в гъбен сос сладки картофи, гриловани сезонни зеленчуци и студен сос от мента. Мариновано халуми на скара с домати и кускус, печени средиземноморски зеленчуци в шафран сред фонтан от кайсиев дресинг. Десерт: лимоново меренге с извара и конфи от лимон. Пресовани лимонови кори, облечени в карамел и джинджифилови листа.
- Прекарвате много време в Лондон. Доколкото знам, имате и жилище там. Несъмнено са ви задавали въпроса дали не сте обмисляли да се установите да живеете там за постоянно?
- Лондон е голямата ми любов, но България е моята майка. Така че разпределям обичта си поравно.
- Преди няколко месеца издадохте книгата "Моят Емил", за която още се говори, предизвикахте фурор, синът на големия Емил Димитров ви подкрепи в начинанието. Сега споменахте, че ще издадете книга с ваши и чужди впечатления за примата Лили Иванова. Страхувате ли се от нейната реакция? Може ли нещо да ви спре и да се откажете от идеята?
- Не е необходимо да се демонизира Лили Иванова. Тя може да реагира както усети за себе си, но не смятам, че някой може да реагира изобщо, преди да е прочел и осмислил книгата ми. Човек не е само 45 години кариера или само една кисела жена. Има развитие, има спадове и възходи, които мисля да отразя чрез новата си книга "Твоята Лили". Ще поканя хора, били близки до нея в годините - Драго Драганов, Митко Щерев или такива, които са писали и пишат за нея, ще поканя и най-големия й почитател, ватмана Илчо, ще поканя хора, които имат история с нея.
- Обмисляте ли идеята да издадете още книги с ваши лични истории?
- В момента чакат за издаване още две книги. "Леви-десни", която е наистина интересна, отразяваща през плач и смях живота на група гейове. Другата се казва "Идише маме" (юдейска майка в превод) и е колекция от мои разкази.
- В едно от последните ви интервюта споменавате, че бихте искали да имате дете. Когато това се случи, кое ще е първото, на което бихте го възпитали?
- Детето не е задължително, когато човек не е готов. Изненадвам се на хора, които създават деца и после мрънкат, че държавата не се грижи за тях, мрънкат, че са изпуснати, че се друсат или че са простовати. Родител може да стане човек, който първо на себе си е постлал добре в живота. Относно казуса аз и дете нека се случи, когато дойде моментът. Нямам намерение да изпълнявам чужди очаквания.
- Кои са хората, които никога не са ви предавали и са оставили най-дълбоки спомени в съзнанието ви?
- Аз не се задълбочавам много в хората. Поддържам ласкави и точни отношения, не искам услуги от влиятелните си приятели. С бизнес партньорите и клиентите си изпълнявам акуратно всяка точка от уговорките ни и ако измежду тях излезе приятелство - добре дошло.
- За кое от нещата, които имате в живота си, сте най-благодарен на съдбата?
- За моето чувство за хумор и различните ми умения. Да пея, да пиша, да коментирам знаменитостите, да се изчервявам...

- С какво ще изненадате почитателите си в най-скоро време?
- Веднага след британско-българския бизнес бал в Лондон ще се проведе национален конкурсът ДБизнес дама на годинатаУ. По повода идва звездата от сериала ДАло, алоУ Ким Хартман, която играе ролята на Хелга. Имам обяд с нея на 17 октомври в Лондон.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари