Лондон строи летище за туристически полети в Космоса

1
Космодрумът ще бъде първият по рода си на Острова и по график през 2018 г. ще предлага на обикновени хора пътешествие към звездите за 79 400 евро
Космодрумът ще бъде първият по рода си на Острова и по график през 2018 г. ще предлага на обикновени хора пътешествие към звездите за 79 400 евро

Британското правителство е одобрило план за изграждането на летище за туристически полети в Космоса, съобщи в. „Индипендънт“. Космодрумът ще бъде първият по рода си на Острова и по график през 2018 г. ще предлага на обикновени хора пътешествие към звездите за 79 400 евро.

„Искам Великобритания да бъде лидер в подобни пътувания в Космоса и летището ще ни постави на челно място сред държавите, усвоили тази нова и вълнуваща технология“, заяви транспортният министър Робърт Гудуил.

От модерното летище ще бъдат осъществявани и свръхзвукови полети до различни точки на земното кълбо, като се очаква от Албиона до Австралия да се стига за 2 часа.

Новината за строежа бе оповестена официално вчера след тримесечни консултации между властта, 39 компании и спонсори. Бе представен и списък с възможните местоположения на космодрума - град Нюкий, Западна Англия, село Лабедр в Южен Уелс и Глазгоу в Шотландия. Те са избрани, след като транспортното ведомство и много от консултираните авиофирми са се съгласили, че летището трябва да бъде разположено на крайбрежие, за да бъде гарантирана сигурността на населението.

Лондон се надява, че ще успее да привлече частни космически компании като „Върджин галактик“ на британския милиардер Ричърд Брансън и американския й конкурент XCOR.

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари