Лиз Тръс ще се срещне с Елизабет II, за да получи мандат за правителство

0
Великобритания има нов премиер
Великобритания има нов премиер Снимка: ЕПА / БГНЕС

Великобритания има нов премиер

Лиз Тръс ще се срещне с Кралица Елизабет II днес, за да получи мандат за съставяне на правителство, предаде bTV.

Лиз Тръс е третата жена, която ще оглави правителството на Обединеното кралство. Смятана за фаворит в надпреварата, досегашният външен министър положи неимоверно усилия да намери деликатното равновесие между обновление и приемственост, за да убеди консерваторите да я подкрепят.

По време на кампанията постоянно беше припомняно колко често е сменяла позициите си. Първоначално е била против „Брекзит“, днес казва, че е сгрешила.

Тя е омъжена и е майка на две дъщери. Тя отстоява две неща по време на кампанията си – ниско данъчно облагане и ограничена държавна намеса. През 2012 г. влиза в правителството и оттогава сменя министерствата.

Наблюдателите са категорични, че Лиз Тръс ще бъде противоречив лидер, който трябва дълго да се доказва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари