Липа се стовари върху двегодишно дете в Кюстендил

1
Инцидентът стана малко преди 12 часа
Инцидентът стана малко преди 12 часа Снимка: Кирил Фалин, БНР

Висока около 10 метра липа падна под тежестта си до площад "Велбъжд" в центъра на Кюстендил пред погледа на десетки минувачи, сред тях и деца.

Инцидентът стана малко преди 12 часа, предава БНР. 2-годишно момиченце се оказа под клоните на дървото и по чудо оцеля и е без сериозни наранявания.

И кметът на Кюстендил Петър Паунов се оказал наблизо с двете си деца - Йоан /4Г/ и Георгия /2Г/. Незабавно на мястото пристигна кола на пожарната и екип на на спасителната служба, който разфасова изгнилата в основата си липа и почисти терена.

Майката на 2-годишната Мария, която играела наблизо с колелото и попаднала под клоните, е гневна, че озеленители редовно обикялят по градинката пред общината, но ефектът не е голям, щом се допускат такива инциденти. Не се подрязват и старите и опасни дървета.

Преди години клон падна и уби на място 7-годишно дете в района на еврейския търговски център в Кюстендил, припомни тя. "Голям късмет, щеше да стане ужасно. Вече сме шампиони по коронавирус, само таква трагедия ни трябва."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари