"Линейката не идваше": Мъж почина, след като му прилошава и катастрофира

0
Свидетел на инцидента и медици дават различни версии бил ли е жив, когато пристига спешната помощ
Свидетел на инцидента и медици дават различни версии бил ли е жив, когато пристига спешната помощ Видео: bTV

Съсед на мъжа е правел сърдечен масаж вместо спешния медик

Случай на забавена спешна помощ в Добричко на възрастен мъж в тежко състояние. Възрастно семейство излиза с кола, но на мъжа му прилошава. Автомобилът пада в канавка. Идват полицаи и съсед.

Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути“, разказва Ивайло Василев, предаде bTV.

След като мъжа колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс, Накрая идва линейка, но според, свидетеля, медицинското лице, не успява да направи сърдечен масаж с думите „Толкова мога“. Затова Ивайло продължава с обдишването.

Качват мъжа в линейката заедно с жена му и свидетеля. Там продължават усилията по свестяване на възрастния човек.

Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължаваха със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата, За жалост после разбрахме, че е починал“, казва Ивайло.

Той не знае можеше ли да бъде спасен човекът, ако линейката е пристигнала по-рано.

От болницата в Балчик заявиха, че медицинското лице е констатирало, че човекът не диша и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.

От болницата казаха, че имат лекар и половина и трима мед фелдшери, които поемат всички случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    хахах
    Били са на адрес на чаве със сюргюн, няма как навсякъде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари