Лихвар от Лом кътал над 100 бона в буркан, закопан в саксия

0
При акция в дома на мъжа са открити и множество документи, уличаващи го в незаконна лихварска дейност / Снимката е илюстративна
При акция в дома на мъжа са открити и множество документи, уличаващи го в незаконна лихварска дейност / Снимката е илюстративна

Иззети са нерегламентирани 60 850 лв. и 29 865 евро от стъклен буркан, закопан в саксия в частен дом на 41-годишен мъж в гр. Лом.

Това съобщиха от ОДМВР - Монтана.

Парите са открити на 27 март, закопани в саксия с посадено отгоре растение, в частен дом в кв. „Момин брод”, обитаван от криминално проявеният и осъждан А.Р./41 г./. Открити са още множество документи, уличаващи А.Р. в извършване на незаконна лихварска дейност. От жилището са иззети паричните суми и документи, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефони със сим-карти.

В двора на стопанска постройка в непосредствена близост до кв.,,Момин брод", стопанисвана от А.Р., е открит лек автомобил „Фиат Стило” с монтанска регистрация, собственост на жител на с. Трайково, общ. Лом. За автомобилът са намерени данни, че е оставен в залог срещу получена сума. А.Р. е задържан за 24 часа в РУ Лом.

 В рамките на операцията криминалистите са претърсили и други два адреса – в селата Комощица и Василовци, обитавани от две жени на 32 и 43 години. Оттам са иззети множество документи - тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи, преносим компютър и мобилни телефони със сим-карти. 

По случаите са образувани досъдебни производства в РУ- Лом, действията по разкриването на цялостната престъпна дейност на задържания продължават под ръководството на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари