Личният асистент на Иванка Тръмп e заразен с COVID-19

0
Дъщерята на Доналд Тръмп не е била в личен контакт със служителя от известно време
Дъщерята на Доналд Тръмп не е била в личен контакт със служителя от известно време Снимка: Gustavo Garello/AP/Shutterstock

Личният асистент на Иванка Тръмп e с положителна проба за COVID-19. 

Той е един от плеядата на видни служители в Белия дом, които са заразени с новия коронавирус, предаде "Спутник", позовавайки се на CNN.

Съобщава се, че асистентът работи от вкъщи през последните два месеца, тъй като са въведени мерки за самоизолация, което предполага, че първата дъщеря не е била в личен контакт със служителя от известно време.

Асистентът се присъединява към редица други служители, наскоро заразени с вируса, включително прессекретаря на вицепрезидента Майк Пенс и касата на Тръмп - член на Тайната служба, който сервира трапезите му.

Общо на десетина членове на Тайната служба са диагностицирани с COVID-19, според документите на Министерството на вътрешната сигурност.

Тъй като президентът Тръмп насърчава държавите да възстановят икономиките и да възобновят редовни операции, като обяви постепенното облекчаване на мерките за блокиране, присъствието на вируса в Белия дом отново повдигна въпроса дали висшите американски служители, включително президентът, са били изложени и са в рискова позиция.

Над 1,2 милиона потвърдени случая са регистрирани в САЩ от началото на пандемията, включително 77 180 смъртни случая - най-високият брой в света до момента, според пресните оценки на Джон Хопкинс. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари