Личен лекар: Повечето се плашат, че са заразени дори, когато ги боли зъб

1
Много от хроничните заболявания остават на заден план, което е лошо
Много от хроничните заболявания остават на заден план, което е лошо

Ние личните лекари работим с телефони. Така обаче се губи живата връзка с пациентите.

Повечето се плашат, че са заразени дори, когато ги боли зъб. Много от хроничните заболявания остават на заден план, което е лошо.

Това заяви общопрактикуващият лекар Гергана Николова в предаването "Неделята" по NOVA.

По думите ѝ пациентите се страхуват от COVID-19. "Постоянно чувам: „Имам ли коронавирус, тъй като ми е високо кръвното?, Имам стягане в гърдите – това коронавирус ли е?“, заяви тя.

„Нашата болница работи в противоепидемичен режим. Не можем да спрем ражданията, диагностиката на начална бременност, лечение на ракови заболявания. Вирусните и бактериалните инфекции по време на бременност протичат по-лошо. Това е било така винаги. Знаем, че инфекциите водят до по-чести спонтанни аборти и преждевременно раждане“, каза гинекологът проф. Атанас Щерев.

„За да се ваксинира едно бебе, трябва да сме сигурно, че то е абсолютно здраво. Няма как да сме сигурни, че средата, в която то живее, е здрава. Важното е да не направим по-голям проблем. Ваксините ще бъдат наваксани, когато е възможно. Повдигнали сме въпроса за женските консултации", обясни д-р Гергана Николова.

„Писахме писмо от името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве за определена категория пациенти. Става въпрос за пациенти над 39 години, с повтарящи се спонтанни аборти, при които няма как да бъде отложено лечението", каза професор Атанас Щерев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари