Либиец атакува с нож посетители на парк в град Рединг

0
Най-малко трима души са загинали
Най-малко трима души са загинали Снимка: EPA

Най-малко 3-ма са загинали, а други няколко човека са ранени при атака с нож в парк в южния английски град Рединг, съобщава BBC.

По първоначални данни извършителят е либиец и е бил арестуван. Служители за борба с тероризма са на място, но за момента мотивът за нападението не е потвърден. "Много хора получиха наранявания и бяха откарани в болница за лечение", се казва в изявление на полицията.

Премиерът Борис Джонсън незабавно осъди "ужасяващия инцидент" в парка "Форбъри Гардънс" в историческия център на града с около 220 000 жители.  „Моите мисли са с всички засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг и благодаря на спешните служби, които са на място“, написа в „Туитър“ Джонсън.

По-рано в парка се проведе протест на движението „Животът на чернокожите има значение“, но полицията заяви, че няма индикации, че двата инцидента са свързани.

"По отношение на протеста и хората, които присъстваха от движението, всички сме в безопасност", заяви организаторът на събитието в Рединг Ниема Хасан във „Фейсбук“. "Никой от нас не е пострадал. Всички бяхме напуснали в момента, в който това се случи."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари