"Лев Инс" оферира банка "Виктория"

0
Търговска банка "Виктория" е 100% собственост на КТБ
Търговска банка "Виктория" е 100% собственост на КТБ

Застрахователната компания "Лев Инс" в консорциум с водеща европейска банка са направили оферта за закупуването на търговска банка "Виктория". Информацията бе потвърдена от един от квесторите на БНБ Христина Стамова.

Писмото, с което се изказва намерение за купуване на дъщерната банка на КТБ, е депозирано в БНБ, адресирано и до парламента, министъра на финансите и други институции. Кандидат - купувачите не искат държавна помощ и обещават, че ще бъдат възстановени в пълния размер парите на вложителите във "Виктория".

"Има постъпило писмо за намерения, уведомени са всички заинтересовани институции. Предстои да бъде получен отговор от БНБ и по всяка вероятност ще бъдем уведомени за среща. Днес е петък следобед. Надявам се, ако се стартират някакви разговори, да бъдат предприети правни и фактически действия. БНБ при всички положения трябва да има становище дали да се допусне до разглеждане", заяви за БЛИЦ един от квесторите във "Виктория" Христина Стамова. 

Търговска банка "Виктория" е 100% собственост на КТБ, чийто лиценз бе отнет вчера от БНБ. Междувременно днес стана ясно, че съдбата на бившата "Креди Агрикол България" ще стане ясна на 22 ноември, когато ще изтече специалният й надзор. В банката има гарантирани спестявания за около 55 млн. лева. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари