Летището в Брюксел прекрати обслужването на полети от София

0
Уточнява се, че заради епидемията от Covid-19 летището е спряло да обслужва полети от България, Полша, Мароко, Чехия, Египет и Турция
Уточнява се, че заради епидемията от Covid-19 летището е спряло да обслужва полети от България, Полша, Мароко, Чехия, Египет и Турция

Летище "Завентем" в Брюксел е прекратило обслужването на полети от няколко направления, сред които и София, съобщи говорител на аерогарата.

Уточнява се, че заради епидемията от Covid-19 летището е спряло да обслужва полети от България, Полша, Мароко, Чехия, Египет и Турция. Допълва се, че се изпълняват едва около 40 на сто от полетите по разписание и повечето самолети излитат почти празни, предаде БТА.

Справка показва, че полетите от Завентем към София не се изпълняват от 15 март. Проверка в сайта на летище "Шарльороа", което обслужва евтините полети между Белгия и България, сочи, че вчера са били изпълнени полети от и към София.

Белгийски медии днес съобщават, че властите в страната обмислят да изземат медицинските и противопраховите маски от магазинната мрежа, за да осигурят защита за най-застрашените от зараза. Лекари вчера предупредиха, че болниците остават без предпазни средства и призоваха гражданите да им занесат маските, които са купили за себе си.

По-късно днес се очаква белгийският парламент да предостави на действащото служебно правителство извънредни пълномощия. Целта е да се създаде възможност министрите да предприемат действия, свързани с овладяването на епидемията. Белгия се управлява вече 15 месеца от служебно правителство, чиито правомощия по конституция са ограничени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари