Летища в САЩ и Европа отменят хиляди полети през лятото

0
Заради липса на персонал хиляди самолети не излетяха в четвъртък
Заради липса на персонал хиляди самолети не излетяха в четвъртък

Заради липса на персонал хиляди самолети не излетяха в четвъртък

Хиляди полети бяха отменени в четвъртък, съобщават световни медии.

Повече от ⅓ от полетите от летище Ла Гуардия в Ню Йорк и над четвърт от тези от летище Нюарк бяха отменени заради лошите метеорологични условия, пише “Ню Йорк пост”.

Хаосът продължи и в петъчния ден, когато от Ла Гуардия бяха отменени още 67 полета и други 70 от Нюарк.

Според експерти не само метеорологичните условия са били причина за отмяната. Липса на персонал, най-вече на пилоти, е основният проблем в индустрията, пише още “Ню Йорк пост”.

С подобни проблеми се сблъскват и във Великобритания.

Летище Гетуик в Лондон ще ограничи полетите се от месец юли, съобщиха от аерогарата в петък.

Второто най-голямо летище на Острова ограничава полетите си на 825 на ден през юли и на 850 на ден през август. За сравнение, обикновено от Гатуик излитат около 900 самолета на ден в пиковите дни на август.

Ограничението ще принуди редица авиокомпании да отменят полетите си. Lufthansa и EasJet вече обявиха, че ще направят това през лятото.

Подобно е положението и на летище Схипхол в Амстердам. В четвъртък летищните власти там също обявиха, че ще наложат лимит на броя на пътниците, които ще бъдат обслужени през лятото. Причината за това отново е липсата на достатъчно служители.

По-рано този месец британският транспортен министър Грант Шапс призова авиокомпаниите да спрат да продават билети за полети, които знаят, че не могат да изпълнят, имено поради липсата на персонал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари