Лесовъдите от ДЛС "Дунав" - Русе са залесили 130 декара нови гори

4
Залесяването изисква добра подготовка и последващи грижи за младите гори
Залесяването изисква добра подготовка и последващи грижи за младите гори

Залесяването изисква добра подготовка и последващи грижи за младите гори

367 дка нови гори са залесени през тази пролет в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие - Габрово. От институцията, че стопанисват държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград, предава Агенция Фокус.

Залесителните мероприятия са извършени в седем от териториалните поделения на държавно горско и държавно ловно стопанство. Пролетно залесяване върху 130 дка са извършили лесовъдите от ДЛС "Дунав“ - Русе.

99 дка са новите гори в обхвата на ДЛС "Каракуз“ - Дулово. Държавните горски стопанства в Тутракан и Разград са залесили по над 50 дка.

15 дка са залесени в обхвата на ДГС Свищов, 10 дка в ДЛС "Росица“ – Севлиево и 8 дка в ДГС Силистра. За 294 дка от новозалесените площи са използвани тополови фиданки. Всички залесявания са извършени с материал, произведен в разсадниците на предприятието.

Залесяването е дълъг процес, който изисква добра подготовка и последващи грижи за младите гори. Във връзка с извършените пролетни мероприятия и предстоящите есенни, лесовъдите на предприятието са извършили почвоподготовка върху площ от 700 дка. През пролетта са положени и грижи за 1 114 дка насаждения от предходни години, а върху други 301 дка са извършени дейности за подпомагане на естественото възобновяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Дора Петрова
    https://developers.google.com/earth-engine/tutorials/tutorial_forest_01
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари