Лесовъди проведоха урок по горска педагогика с ученици от село Николово

0
Урокът се проведе във фазанарията към ловното стопанство
Урокът се проведе във фазанарията към ловното стопанство Снимка: Русе Медиа

Урокът се проведе във фазанарията към ловното стопанство

Лесовъди от Държавно ловно стопанство „Дунав“ – град Русе проведоха урок по горска педагогика с ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Николово, съобщи Русе Медиа.

21 деца от първи до трети клас участваха в заниманията и придобиха полезни знания за гората и дивеча в нея. С помощта на образователни игри, те научиха много за работата на лесовъдите по опазване на гората и нейните обитатели.

Специално внимание бе обърнато на пернатия дивеч, тъй като урокът по горска педагогика се проведе във фазанарията към ловното стопанство.

Тя е една от двете действащи фазанарии в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“, в чийто обхват е и ДЛС „Дунав“ – град Русе. Годишно в нея се отглеждат повече от 5000 броя фазани, които биват разселвани в природата.

Учениците от село Николово научиха как да различават мъжките и женските екземпляри и получиха красиви паунови пера като подарък от стопанството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари