Лесна маска за изсветлянане на косата

0
Необходими продукти са ...
Необходими продукти са ...

Канелата е ароматна подправка, която се използва предимно за овкусяване на различни видове кулинарни ястия. Този натурален продукт притежава многобройни ползи за човешкия организъм, сред които се отличава и тази за естествено изсветляване на косъма. С нейна помощ вашата коса ще стане по-жизнена, мека и сияйна.
 

Необходими продукти:
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици канела
5-6 супени лъжица балсам за коса
Начин на приготвяне:
Смесете меда и канелата в отделен съд и ги разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. Към нея добавете балсама за коса и отново разбъркайте съставките.

Начин на приложение:
Нанесете сместа върху влажна коса, като избягвате директен контакт на маската с кожата по лицето и главата. След това хванете косата в кок и я завържете с помощта на ластика. Покрийте я с найлонов плик, а отгоре поставете хавлия. Оставете маската да подейства 30 минути. След това премахнете хавлията, но оставете найлоновия плик за период от време 4-5 часа. Накрая отмийте обилно продуктите с помощта на топла вода и се насладете на едни зашеметяващи резултати.
Допълнителен съвет: 
Домашната маска от мед и канела е изключително подходяща за коси, склонни към омазняване. В случай че косата ви е суха, е препоръчително да добавите 1 супена лъжица зехтин към сместа.
Забележка: Да не се прилага при боядисани коси.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари