"Лешояди кръжат около БНР". Директорът на радиото оттегля оставката си

0
"Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио", каза Балтаков, след като обяви решението си да оттегли оставката си
"Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио", каза Балтаков, след като обяви решението си да оттегли оставката си Снимка: БГНЕС

След като получи подкрепа от екипа на БНР, генералният директор на общественото радио Андон Балтаков оттегли оставката си, депозирана в Съвета за електронни медии (СЕМ). Балтаков съобщи решението си на общо събрание в Националното радио

"В тази битка трябва да сме заедно. Отивам в СЕМ, (да си оттегля оставката - бел. ред.), наистина, накарахте ме“, каза Балтаков пред колегите си, пише Свободна Европа. 

Преди седмица Балтаков подаде оставката си в СЕМ, след като от Министерството на културата предложиха законопроект за промяна в Закона за радиото и телевизията, в който липсват одобрени от Националното радио предложения.

Балтаков обясни тогава, че върху него не се оказва натиск, но той не може да назначава Управителния съвет на медията, което дава възможност на управляващите да оказват индиректно влияние в радиото. От избирането си до момента Балтаков управлява обществената медия с Управителен съвет, назначен от неговия предшественик.

"Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио", каза Балтаков, след като обяви решението си да оттегли оставката си.

"Лешояди кръжат около БНР. Срещу нас има хора или позиции, които не отговарят на начина, по който ние искаме да работим и да живеем в това общество", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари