Лесен начин да си направите лечебни близалки против кашлица за децата

0
Едно ще е сигурно - те няма да съдържат съмнителни оцветители, подсладители и консерванти
Едно ще е сигурно - те няма да съдържат съмнителни оцветители, подсладители и консерванти

Предлагаме ви лесен начин, по който да направите сами лечебни домашни близалки за децата си. Едно ще е сигурно - те няма да съдържат съмнителни оцветители, подсладители и консерванти. Освен това, имат уникално действие срещу упоритата кашлица, благодарение на съдържанието си на мед, джинджифил и лимон.

За да приготвите джинджифиловите близалки против кашлица, се нуждаете от 200 грама чист пчелен мед, 1 чаена лъжичка сух смлян джинджифил и 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте меда с джинджифила и лимоновия сок и ги сложете на водна баня на бавен огън, докато сместа се сгъсти дотолкова, че да не се разлива, когато капнете от нея върху гладка повърхност. Важно е през цялото време да разбърквате, за да не завира медът.

След това изсипете във форми за бонбони или лед и сложете дървена пръчица във всяка формичка. За да извадите по-лесно готовите близалки, след като стегнат в хладилник, предварително намажете формата с растително масло.

Забележка: За да направите полезните близалки още по-вкусни за децата си, към сместа може да прибавите щипка натурална канела или ванилия.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари