Лена Бориславова: Лукс е да спасиш себе си и да не гласуваш

1
Един компромис. 1/12 компромис, написа тя във Фейсбук
Един компромис. 1/12 компромис, написа тя във Фейсбук Снимка: Facebook

Един компромис. 1/12 компромис, написа тя във Фейсбук

Бившата депутатка от ПП-ДБ разкритикува кандидатурата на Десислава Атанасова за конституционен съдия. С публикация във Фейсбук тя изказа задоволство, че е имала лукса да не гласува номинацията й от парламентарната квота.

Ето коментарът на Бориславова:

"Петък 19.01.2024

Две положителни събития: съдия Белазелков стана конституционен съдия и аз, за разлика от моите колеги от ПП-ДБ, не трябваше да гласувам в НС.

Един компромис. 1/12 компромис.

Е ли Конституционният съд полуполитически орган по дизайн и функции – със сигурност може да се твърди. Казвали са ни го на лекции. В онази аудитория, в която се появи надписът на студентското недоволство и се загнезди в съзнанието ни с болка.

Две големи обществени групи. Силно професионална, политически независима кандидатура, ползваща се с широка обществена и професионална подкрепа. И… силно политизирана и антагонизираща кандидатура, идваща да замени друга такава, вече с изтекъл мандат.

Един избор и Едно управление, което съществува във взаимодействието на тези два свята и заради осъзнаването, че нито една от тези две обществени групи няма да изчезне. Особено втората - та това са 669 924 гласа и тяхното право да получат кандидатура, която олицетворява политическата формация, която подкрепят.

Да, един труден компромис, но това не бе все пак онзи компромис за подуправител на НЗОК, за който имаше доклад на ДАНС и преписка в прокуратурата.

Лукс е да живееш и да избираш измежду идеални опции в един идеален свят. По-малък, но все пак лукс е да спасиш себе си и да не гласуваш, прехвърляйки товара върху другите.

Така че, браво колеги от ПП-ДБ, които гласувахте, и благодаря! Знам, че не ви беше лесно!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    Елено моме
    Не гази сено зелено! Такъв морал лъха от всички вас, че можем да сме лидери в производството на синьо сирене! И как умеете да пишете и нищо конкретно да не казвате - само шум произвеждате! Браво! След няколко месеца никой няма да се сеща за вас, но Деси-то ще си е в КС 9 години! Дано поне за русенския психодиспансер направи нещо, че май там точно й е мястото. И за тотално неизвестната катедра по правни науки в университета в Русе, чиято диплома уж притежава!
  • 11
    1
    Също като тебе мила
    Ех Лена, Лена. Теб те фанаха на парапета, мен у кабинета. Ама твоя глупак поне те зема за булка, а мойта съпруга ми тегли шута. Та сега заживях с една селска пача от село, на село. А съм високоинтелегентен Доктор мила.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари