Лекция по киберсигурност се проведе в Русенския университет

2
Лекция по киберсигурност се проведе в Русенския университет
Лекция по киберсигурност се проведе в Русенския университет Видео: КИС 13

Всеки може да се предпази с добра киберхигиена, според IT специалиста Иван Пепелов

Студенти, преподаватели, представители на фирми и на НПО сектора, както и граждани се запознаха с начините да защитят личните си данни в Интернет.

Според IT специалиста Иван Пепелов, всеки може да се предпази като спазва някои основни правила за киберхигиена - да не се доверява на никого и на нищо и да се проверяват източниците на информацията.

Съветът на специалиста към потребителите е където се предлагат степени на защита, като допълнителен код, да бъдат включени, за да се предпазят максимално от външна намеса и да намалят щетите от една евентуална хакерска атака, информира КИС 13.

По думите му, хакерите са способни не само да проникнат в дадена система, но и да затворят данните, така че да няма достъп до тях.

Иван Пепелов съветва хората да не действат импулсивно, защото тогава са по-склонни да допускат грешки и да станат жертва на хакерска атака.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Новобранец
    Г-н Пепелов, искрено съжалявам да се запозная с нивото на "специалистите" по киберсигурност в Русе, историята ви за социален инжинеринг звучи абсурдно, длъжен сте да се запознаете с факта, че това не е експеримент на ЦРУ и ФБР, а заплаха, която представлява повече от 90% от кибератаките по света...покрай целия нонсенс можехте да споменете нещо важно и полезно за хората, като например страницата nomoreransom project, както да посочите адреса за сигнали за рансъмуеър към Интерпол. Като професионалист, можехте да използвате друга тема за личната ви страница, различна от корпоративната И за да уважите NIS2 директивата, по която твърдите, че сте сертифицитан - да премахнете снимките от сватбата си от професионалното портфолио. Айназдраве!
  • 0
    1
    Студент
    Лектор беше един идивид, дето бившата му го фана с настоящата. Полюцая на портала е уволнен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари