Лекарят на Тръмп: Президентът се подобрява, но още не е извън опасност

0
Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало
Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало

"Здравето на президента на САЩ - Доналд Тръмп, се подобрява. Той няма температура, но още не е извън опасност", заяви лекуващият му лекар Шон Конли, цитиран от БТА.

"Той прекара голяма част от следобеда, занимавайки се със задълженията си, става и се движи без затруднения. Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало, но екипът от специалисти остава предпазливо оптимистичен. Президентът приключи без усложнения приема на втората доза от антивирусния препарат", се казва в изявлението на Конли.

Той уточни, че нивото на насищане на кръвта на Тръмп с кислород е било в нормите през целия ден, като се е колебаело между 96 и 98 на сто.

Специалистите планират да продължат и днес курса на лечение. Освен това президентът е получил една доза от експериментално лекарство на фармацевтичното предприятие "Регенерон".

Конли отбеляза, че в много случаи COVID-19 може да стане по-опасен след като тялото на пациента реагира на заразата. "Първата седмица е най-важна при определяне на вероятното развитие на болестта", добави лекарят.

Изявлението на Конли беше публикувано в Twitter от прессекретаря на Белия дом Кейли Макенани.

В същото време открита подозрителна чанта накара полицията на щата Мериленд да затвори пътя до медицинския център "Уолтър Рийд", където се лекува президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари