Лекарите не искат аплодисменти, а ваксинирано население

0
Началникът на Спешното отделение в "Пирогов" заяви, че имайки предвид ниския процент ваксинирани в страната- 23%, вероятност вирусът пак ще ни пребори
Началникът на Спешното отделение в "Пирогов" заяви, че имайки предвид ниския процент ваксинирани в страната- 23%, вероятност вирусът пак ще ни пребори Видео: NOVA

 Лекарите в триажната зала на УМБАЛСМ "Н. Пирогов" първи посрещат болните с вируса и взимат важни решения за по- нататъшното им лечение. 

"В момента, в който се освободи легло, се заема веднага. Натискът е много голям. Когато леглата се запълнят, връщаме пациенти. Това е най-трагичното. В момента сме гневни на пациентите, защото ние си зарязахме семействата, а те не ни отвърнаха с това, което очаквахме", споделя началникът на Спешното отделение д-р Дияна Димитрова пред NOVA.

В разгара на поредната COVID вълна се оказва, че лекарите са забравили времената, когато им се ръкопляскаше. Медиците на първа линия не искат аплодисменти, а конкретни действия. 

"Реалността е, че цели семейства не са ваксинирани. Призовавам за пореден път всички да го направят. Не искаме ние да решаваме кой да влезе да се лекува и кой не", казва още д-р Димитрова. 

Въпреки, че математиците и статистиката се опитаха да вдъхнат оптимизъм лекарите на първа линия са готови да посрещнат и по-тежки времена. 

Началникът на Спешното отделение в "Пирогов" заяви, че имайки предвид ниския процент ваксинирани в страната- 23%, вероятност вирусът пак ще ни пребори. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари