Лекари възроптаха срещу електронните извинителни бележки за учениците

0
Педиатри искат родителите да могат да извиняват отсъствията на децата при леки неразположения
Педиатри искат родителите да могат да извиняват отсъствията на децата при леки неразположения Видео: NOVA

Педиатри искат родителите да могат да извиняват отсъствията на децата при леки неразположения

Когато децата изпитват леки неразположения, вместо със задължителната електронна бележка от лекар, родителите сами да могат да извиняват отсъствията им с обикновена бележка, че са отсъствали от училище по уважителни причини. Това искат от Българската педиатрична асоциация, като предложението им е подкрепено от още 10 организации, работещи с деца.

В „Здравей, България” по NOVA ръководителят на клиниката по педиатрия в болница „Лозенец” коментира, че електронните бележки задължават родителите да търсят лекар, дори при леки симптоми на неразположение на детето. По думите ѝ това е натоварване за семействата, а от друга страна лекарите правят безпредметни прегледи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    Като се има предвид, че доста родители умишлено, поради лични причини си спират децата от училище и са абсолютно безотговорни към образованието и възпитанието на децата си, смятам че това ще е голяма грешка. Няма да коментирам, че при големите ученици това еволюира към фалшификации и системни осъствия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари