Лекари в УМБАЛ - Бургас спасиха украинско бебе

1
Малкият пациент бил със завъртян тестис, некроза и запушване на съдовете
Малкият пациент бил със завъртян тестис, некроза и запушване на съдовете Видео: NOVA

Уролозите на университетската болница в Бургас извършиха спешна операция на 5-месечно украинско бебе.

Кошмарът започва миналия вторник когато майката на Олег забелязва, че единият от тестисите на детето е подут и зачервен, а то не спира да плаче, предава NOVA.

Търят помощ в болницата в Слънчев бряг, а после в три други лечебни заведения в Бургас. Отвсякъде са отпратени без обяснения. Майката е без статус на бежанка, без здравни осигуровки.

Спасение за детето се намира в УМБАЛ-Бургас. На смяна са д-р Миринчев и д-р Чолакова. Те незабавно влизат в операционната, за да помогнат на младия пациент. "Оказа се завъртане на тестиса, поради подвижността се е получила некроза и запушване на съдовете. Според степента от 4 до 6 часа може да е фатално, след това се налага отстраняване на тестиса", разказа той.

Тази диагноза се оказва често срещана не само при бебета, но и при млади мъже.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари